top of page
Koirakuvaus Jyväskylä - Henri Kolehmainen photo

Lemmikkikuvaus

Studiossa

Erilaisista lemmikeistä on hauskaa ottaa poseerauskuvia. Usein on ollut tilanteita, missä ne eivät ole halunneet pysyä paikallaan, joten asiakkaat ovat joutuneet turvautumaan pieneen herkkulahjontaan. Siksi näissä kuvauksissa ei kannata pitää kiirettä ja kannattaa varata hyvin aikaa. Olen kuvannut enemmän koirakuvia ja kuvaustilanteet ovat olleet erittäin hassuja ja hauskoja kun koiraa on yritetty pitää tyynyn päällä. 

Eri kokoiset, karvaiset sekä karvattomat lemmikit ovat tervetulleita kamerani eteen. 

Studiokuvaukset kuvataan kotikäyntinä ja minulta löytyy kasattava taustakangasteline sekä kaksi taustakangasta: tumman harmaa sekä luonnonvalkoinen. Tumman taustan väri on myös vaihdettavissa halutun väriseksi.

Jos lemmikkejä on paljon ja niistä haluaa ryhmäkuvan, on siitä aina ilmoitettava etukäteen, jotta osaan varautua. Jos tilat ovat pienet ja ryhmäkoko iso niin silloin ryhmäkuvat pitää ottaa kahdessa erässä.

Lemmikkikuvaus studiossa - Henri Kolehmainen photo
Kissakuvaus Jyväskylä - Henri Kolehmainen photo

Kuvauksiin voi ottaa mukaan myös erilaista rekvisiittaa, kuten esim. jonkun lelun. Jouluiset kuvaukset ovat myös mahdollisia ja niihin voi myös ottaa mukaan koristeita sekä muuta rekvisiittaa.

Lemmikkiystävien kuvaus on itsellänikin lähellä sydäntä: perheellämme oli 14,5 vuotiaaksi elänyt Tiibetinspanieli Jali, josta otin myös paljon kuvia. Hänen kauttaan pidän erityisen paljon koirista.

Koirat ovat yleisesti ottaen haasteellisia kuvata kun ovat lähes aina liikkeessä ja jotkut hyvin uteliaita kameraa kohtaan. Kokemuksieni mukaan kissat pysyvät helpommin paikallaan ja ovat näin ollen helpompia kuvata. 

Muut eläimet, jotka lukeutuvat lemmikkikuvaus kokemuksiini ovat: kanit, gekko, käärme. 

Olen myös kuvannut muutamia hevosia.

Kuviin tulee perus kuvienkäsittelyt: valojen ja varjojen säädöt, terävöitys, sekä värien säädöt tai korostukset. Jos kuviin tarvitsee tehdä korjauksia niin teen ne mielelläni.

Koirakuvaus Jyväskylä - Henri Kolehmainen photo

Lemmikkikuvaus

Miljöössä

Miljöössä lemmikkien kuvaaminen on hauskaa, saa olla liikkeessä ja tilanteet ovat usein yllättäviä ja odottamattomia. Muutaman kerran on käynyt niin, että koira on yllättäen lähtenyt juoksemaan kameraa kohti ja silloin olen nopeasti alkanut kuvaamaan sarjana. Täysin odottamatta on käynyt myös niin, että koira on ollut puskassa haistelemassa ja sitten hypännyt sieltä pois kuin tiikeri, joka hyppäisi saaliin kimppuun.

Lemmikkien miljöökuvaukset ovat yleensä vauhdikkaita ja lemmikit liikkeessä niin silloin harvemmin käytän salamaa ja jos käytän niin se on kameran päällä kiinni. Välillä tulee myös kuvattua muutamia poseerauskuviakin.

Miljöökuvauksiinkin on hyvä varata reilusti aikaa eikä pitää kiirettä.

Koirakuvaus Jyväskylä - Henri Kolehmainen photo
Hinnasto

Hinnasto

Lemmikkikuvaus

150€

Pidätän oikeuden hinnan muutoksiin (ei koske jo varattuja kuvauksia).

Hinnasto päivitetty 06.07.2023

Hintaan sisältyy

  • Kuvausten kesto: 1h-1,5h

  • ​Miljöö (ulko tai sisätila) tai studio kotikäyntinä

  • ​​Kuvien määrä: 8kpl viimeisteltyä asiakkaan valitsemaa kuvaa

  • ​​Kuvienkäsittelyt 

  • ALV24%

Erikseen

  • Matkat 0,55€/km

 

Erikseen tilattuina​​

  • Lisäkuvat 3,50€/kpl​​

  • Printatut kuvat: Kuvakoot ja hinnat: A4 -koko 1€/kpl. 10cm x 15cm -koko 0,50€/kpl

bottom of page