top of page

Kuukausiprojekti syyskuu/23

Päivitetty: 28. syysk. 2023

(Syyskuu 21.2023)

Saimme tehtäväksi tehdä valotustestin valitsemallemme kohteelle keinovalossa tai luonnonvalossa. Tarkoitus on laittaa kamera jalustalle ja ottaa kuva kohteesta aukolla f/9-11 ja vaihdella valotusaikaa tai ISO-herkkyyttä.


Valitsin kuvauskohteeksi Miller Genuine draft -oluen, josta otin testin jälkeen myös tuotekuvia. Kuvasin Nikon D750 kameralla ja valoina käytin Falcon eyes studiosalamoita.


Testissä otin 7 kuvaa ja käytin aukkoa f/9 , valotusaikaa 1/200-1/250 ja ISO-herkkyyttä 50-1000.

Kuvat käsittelin Adoben Camera raw :lla ja tarkoitus oli käsitellä kuvat mahdollisimman samanlaisiksi.


f/9 1/200 ISO50

f/9 1/200 ISO250


f/9 1/200 ISO160

f/9 1/250 ISO1000


f/9 1/250 ISO64

f/9 1/250 ISO500

f/9 1/250 ISO320

Sain aika hyvin käsiteltyä pullot näyttämään samalta vaikka ISO-herkkyys/arvo olikin 50-1000 välillä.


Pullojen sävyt selkeästi muuttuivat joissain kuvissa. Esim. ISO 1000 kuvassa pullon sävy on enemmän kellertävä kun taas ISO64 kuvassa sävyt ovat enemmän neutraalimmat. Näin ollen pieni alivalotus voisi olla paikallaan ja jos sitä vielä muistaa käyttää, eikä mene vanhoilla opeilla.


Olisin toki voinut kokeilla vielä yli 1000 arvolla, mutta innostuin pian kuvaamaan tuotekuvia joten se jäi.

 (Syyskuu 5-24.2023)

Olen antanut kuvaprojektin nimeksi Lone Warrior ja projekti etenee pikkuhiljaa kuva kerrallaan.


Kuviin olen muokannut/käsitellyt vesisade efektejä ja niiden lisäksi kuvissa toin esille mallin kasvojen yksityiskohdat.


Halusin myös tuoda esille sen, että mallin vaatteet ja kasvot vaikuttaisivat märiltä kun sataa vaikka kuvauspäivä oli osittain aurinkoinen ja tuulinen.Joitakin jo valmiita kuvia.

 
(Syyskuu 1.2023)

Aloitin Viikinki soturi vol.2 (varsinaista nimeä en ole antanut vielä) kuvaprojektin muokkaamalla Photoshopissa vesisade efektejä.

Sain YouTubesta hyvän ohjeen Photo Manipulation -kanavalta: https://www.youtube.com/watch?v=osiXdJd1DOQ&t=1051s


Ensimmäisenä tein kuitenkin mallille ensin korostuksen ja varjojen käsittelyn kasvoihin sekä muuhun vartaloon. Sen jälkeen etenin videon ohjeen mukaan vaihe vaiheelta ja pikku hiljaa kuva alkoi näyttää sellaiselta kuin sen halusinkin olevan.


Vieressä olevat kuvat ovat käsittelyprosessin eri vaiheista. Värimaailma muuttuu myös vihertävästä sinertäviin kylmän sävyihin, jota usein syksyllä on. Tarkoitus olikin luoda syksyinen ja sateinen vaikutelma.


Kuvaprojektiin kuuluu myös muitakin kuvia, joihin aion tehdä samankaltaisen käsittelyn ja myöhemmin aion tehdä joihinkin kuviin tuliefektejä.

Ennen ja jälkeen käsittelyn. 


(Elokuu 29.2023)

Ensimmäisenä kuvausprojektina lähdin toteuttamaan viikinki -teemaisia kuvauksia, jossa mallina toimi ystäväni Timo.

Olimme jo kahdesti aiemmin kuvanneet vastaavalla aiheella (toukokuu 2022 ja lokakuu 2022). Nyt lähdimme kuvaamaan erilaisilla rekvisiitalla sekä fiiliksillä.

Kuvauspaikkana oli upea Mäyrävuori, joka sijaitsee Jääskelässä (Vaajakoskelta etelään 8km Oravasaarentietä).


Ensimmäinen kuvausetappi ennen näköalapaikkaa oli kiero koivu, jota pystyy hyvin hyödyntämään moniin kuvaustarkoituksiin.Meillä oli monenlaista rekvisiittaa mukana:

Monenlaisia eläimen kalloja kuten esim. supikoiran, korpin ja ketun kallo sekä myös iso härän kallo.

Muita rekvisiittoja olivat miekka, kirves, erilaiset korut sekä teemaan sopiva puvustus. Uutena asiana oli tekoveri, jolla saimme aikaan kasvoihin taistelun jälkiä.


Yksi maskeerausasia, mikä olisi ollut hyvä lisä, oli hiili. Tarkoitus oli kuvata niin, että mallin takana olisi joissain kuvissa tulta ja hiili olisi tuonut lisäsisältöä kuviin, mutta jälkiviisaus onkin aina parasta.Joistain kuvista on tarkoitus muokata kuvankäsittelyllä sellaiset versiot, missä on tulta taustalla sekä sellaiset joissa on rankka vesisade.

Tarkoitus on saada kuviin taiteellista näkökulmaa.

Vieressä kaksi kuvaa, joista olen suunnitellut tekeväni nämä versiot. Kuvat ovat nyt vain käsitelty pienesti Photoshopin Camera raw:n kautta.

Blogiin on myöhemmin tarkoitus tulla kuvia käsittelyprosessista.


 


(Elokuu 28. 2023)

Koulutuksemme alkaessa meille annettiin tehtäväksi tehdä kuukausiprojekteja.

Ensimmäisen projektin alussa pitää laatia mielikuva(kuvitus)kartta, johon tulee laittaa esimerkki kuvia, jollaisiin pyrkii koulutuksen aikana. Valinnaisiksi otin taidevalokuvauksen sekä tuote- ja mainoskuvauksen, joten karttani painottuu hyvin pitkälti niihin. Kuukausiprojekti blogikirjoituksissa yritän aina kertoa kyseisen projektin etenemisestä.


Ajankohtaista sivulla tulee olemaan myös työhön liittyviä ajankohtaisia asioita.


Esimerkkikuvat ovat kaikki Googlen kuvahaun kautta otettuja ja kaikki oikeudet ovat luonnollisesti näiden kuvien kuvaajilla ja tekijöillä.

Kuvat painottuvat gootti, fantasia ja viikinkiteemaisiin kuviin sekä ruoka- ja juomatuotekuviin. Aikomus on myös kokeilla muunkinlaisia tuote- ja mainoskuvia sekä myös taidekuvia.

Tavoitteenani on saada aikaan näyttäviä ja taiteellisia fantasia, gootti, viikinki ja satuaiheisia kuvia miljöössä sekä studiossa. Studiokuvauksissa aion pyrkiä käyttämään valoa luomaan draamaa sekä niin, että mallin saisi kuvankäsittelyllä siirrettyä esim. tummaan kivitaustaa vasten, minkälainen löytyy esimerkkikuvista.

Tavoitteenani on myös luoda näyttäviä ja houkuttelevia tuote- ja mainoskuvia, joissa paneudun jonkin verran juoma- ja ruokakuviin.77 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments