top of page

Kuukausiprojekti lokakuu/23

Päivitetty: 19. lokak. 2023

19.Lokakuuta 2023

Perjantaina 13.päivä ja 14.päivä oli kahdet eri fantasiateemaiset kuvaukset, jotka olivat myös toistensa vastakohdat:

Perjantaina kuvasimme pirteitä, syksyisiä metsänneito typpisiä kuvia, joihin on myös tarkoitus jälkikäsittelyssä tulla eläimiä. Kuvaukset olivat Tourujoen luontopolulla.

Lauantaina kuvaukset olivat Iso-Haapasaaren luontopolulla ja nämä kuvaukset olivat enemmän noitatyyppisiä, Halloween aika kun on.


Kuvauksiin asiakas oli pukeutunut teeman mukaisesti ja tuonut mukanaan rekvisiittaa: kallon sekä supin ja minkin turkin. Mukana oli myös assistentti, joka välillä korjasi ja asetteli asiakkaan/mallin mekkoa ym. Kuvauksissa oli tarkoitus käyttää tietynlaisia poseerauksia ja käyttää ympäristöä hyödyksi. Jälkikäsittelyyn asiakas antoi minulle vapaat kädet ja lähdin ensin kokeilemaan taustalle haaleita värejä. Ne eivät kuitenkaan toimineet, joten lähdin toteuttamaan käsittelyjä toiseen päähän eli värikkäisiin kuviin. Annoin asiakkaalle yhden näytteen ja hän piti näkemästään, joten lähdin toteuttamaan muitakin kuvia samalla tyylillä.
10.Lokakuuta 2023

Olin pitkään käsitellyt "Pimeydestä valoon" kuvaprojektin kuvia, kunnes olin lopulta niihin tyytyväinen. Niiden kanssa vierähti paljon aikaa ja tälle kuulle tuli lisää asiakastöitä, joten muille projekteille ei muuten jää aikaa. Sain kuitenkin valmiiksi yhden kuvan, joka oli jäänyt käsittelemättä "Elf of the Northern forest" kuvaprojektista.

Aluksi häivytin mallin kasvoilta suurimpia varjoja, sitten käsittelin mallin ihon pehmeämmäksi Retouch pro -työkalulla ja samalla myös lisäsin huuliin "wet lips" efektin ja toin esiin hiusten yksityiskohtia. Sen jälkeen lisäsin mallin kasvoihin varjoja, joilla halusin tuoda esiin mallin nenän, leuan sekä muut yksityiskohdat.


Seuraava vaihe oli luoda väreillä, valoilla ja varjoilla syksyinen tunnelma. Retouch pro:lla käytin "Autumn looks" asetusta, joka vaihtoi vihreät kevään ja alku kesän värit syksyisen oransseihin ja keltaiseen. Tämän jälkeen käytin Photoshopin värityökaluja ja viimeistelin kuvan värit.

Lopuksi huomasin, että otsakorun roikkuva koruosa oli hiukan vinossa, joten päätin suoristaa sen leikkaa-liitä sekä kloonaustoiminnolla.

2.Lokakuuta 2023

Tälle kuulle on monia erilaisia projekteja mm.


Elf of the Northern forest -toukokuun kuvaprojektista oli jäänyt joitakin hyviä otoksia käsittelemättä.


Erilaisten eläinten kalloja, joita kuvasin Lone Warrior -kuvaprojektin aikana.Miller Genuine draft -olut tuotekuvia, jotka kuvasin syyskuun valotustestin aikaan.

Pimeydestä valoon - From darkness to light kuvaprojektin uudelleen käsittely. En ollut tyytyväinen edellisiin käsittelyihin ja muokkauksiin, joten päätin käsitellä ne Photoshopissa paremmin. Kaksi kuvaa olen jo saanut valmiiksi ja ohessa on niistä toinen. Vasemmalla on ennen kuva, keskellä käsittelyn keskivaihe ja oikealla valmis kuva.


Tiedossa on myös kaksi asiakastyötä, joten paljon riittää tehtävää.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page