top of page
Henkilökuvaus Jyväskylä - Henri Kolehmainen photo

Henkilö- ja muotokuvaus

Haluaisitko itsestäsi kuvia, jotka voisit julkaista somessa? Tahdotko ikuistaa itsesi puolisosi kanssa yhteiskuvissa? Odottaville äideille tarjoan taiteellisia raskauskuvauksia.

Toteutan henkilö- ja muotokuvia tarpeidesi mukaisesti persoonallisella ja erottuvalla tyylilläni. Kuvaukset voidaan järjestää haluamassasi miljöössä kuten esimerkiksi satamassa, metsässä tai kaupungilla. Studiokuvakset kuvataan kotikäyntinä. Myös CV-kuvaukset ovat mahdollisia.

Minulle kuvaajana on tärkeintä, että sinulle/teille jää kuvauksista positiivinen mieli ja hauskat muistot.

Se mikä on tärkeää, mitä tuot mukanasi kuvaksiin, on oma itsesi.

Studiokuvaukset

Henkilö- ja muotokuvauksissa kuvaan studiokuvat kotikäyntinä tai muussa tilassa, missä on mahdollisuus kuvata. Kuvauksissa voi käyttää hyödyksi joitain huonekaluja kuten tuoleja, jotta asiakkaasta tai mallista saadaan monipuolisia kuvia. 

"Miten käsieni tulisi olla? Missä asennossa minun pitäisi olla?" on lähes aina ensimmäiset kysymykset kun studiokuvaukset alkavat. Ja näin ammattilaisena pystyn samaistumaan asiakkaan näkökulmaan asiasta, koska itsellenikin on hankalaa miettiä mihin asentoon kädet laittaisi. Miehillä ne usein ovat osittain taskussa, puuskassa tai peukalot taskuissa. Naisilla kädet ovat usein toinen lantiolla ja toinen rennosti suorana. Usein ohjeistan mallin laittamaan kädet sellaiseen asentoon, mikä tuntuu heistä luontevalta ja silloin he ovat lähteneet rentoutumaan ja unohtaneet jännityksen. Asiakas tai malli voi halutessaan ottaa kuvauksiin myös jonkin esineen mitä pitää kädessä.

Minulta löytyy koottava taustakangasteline ja kaksi taustakangasta: tumman harmaa ja luonnonvalkoinen. Tummalla taustalla on myös mahdollisuus vaihtaa väriä vaikka siniseksi tai taustan voi myös kokonaan vaihtaa johonkin toiseen. Ohessa kuva, johon olen vaihtanut kivitekstuuri taustan ja värjännyt sinisen sävyiseksi. 

Valokuvaaja Jyväskylä - Studiokuvaus Jyväskylä - Henri Kolehmainen photo
Valokuvaaja Jyväskylä - Studiokuvaus Jyväskylä - Henri Kolehmainen photo

Kuvauksiin ovat tervetulleita mukaan myös perheen karvaiset tai karvattomat ystävät. Kuvaan mielelläni yhteiskuvia lemmikkienne kanssa. Henkilö- ja muotokuvaus palveluuni kuuluvat myös pariskunta, kihlajais- ja raskausajan kuvaukset. Boudoir ja alastonkuvaukset eivät kuulu palveluihini.

Studiokuvauskalustooni kuuluvat: koottava taustakangasteline ja kaksi taustakangasta, niin kuin jo aiemmin kerroin, kaksi Falcon eyes merkkistä studiosalamaa sekä muutamia soft boxeja pehmentämään valoa. Kalustoon kuuluvat myös värikalvoja, joita pystyy hyödyntämään kuvauksissa. Olen käyttänyt niitä mm. viikinkikuvauksissa, omissa kuvissani sekä muutamassa asiakastyössä.

Kuviin tulee perus kuvienkäsittelyt: valojen ja varjojen säädöt, terävöitys, sekä värien säädöt tai korostukset. Jos kuviin tarvitsee tehdä korjauksia niin teen ne mielelläni.

Valokuvaaja Jyväskylä - Henkilö- ja muotokuvaus Jyväskylä - Henri Kolehmainen photo

Studiossa

Miljöössä

Miljöökuvaukset

Vaihtelevat olosuhteet ja ympäristöt, joista voi ottaa hyödyn irti, ovat miljöökuvauksessa parasta. Kesällä ilta-auringon aikaan on parhain aika ottaa kuvia valon pehmeyden suhteen, toki riippuu siitä haluaako pehmeän vai kovan valon. Ulkona miljöössä voi myös käyttää salamoita lisänä tai apuna, jotka laitetaan jalustaan kiinni ja valon pehmentämiseen soft boxeja. Valon ohjaamiseen voi käyttää heijastimia tai sateenvarjoja. Näiden avulla voi luoda draamaa, varjoja, sekä myös häivyttää varjoja kasvoilta.

Itse tykkään enemmän käyttää ulkona salamaa lisänä kun valo ei aina tule kasvoille niin kuin haluaisi.

Joissain paikoissa voi olla myös erilaisia pintoja, jotka heijastavat valoa kuten seinät ja katto.

Sisätila voi olla myös miljöö, jos taustalla näkyy esim. huonekaluja tai muita sisustuselementtejä. 

Ulkona sekä sisällä on hyvä myös käyttää ympäristöä hyödyksi niin, että se tuo lisäsisältöä kuviin. Asiakas tai malli voi esimerkiksi seistä pensaassa, jossa on kukkia tai kuvaaja voi ottaa kuvan asiakkaasta tai mallista, joka on oksien takana, jolloin lehdet ja oksat muodostavat kuviin kehystyksen.

Muotokuvaus Jyväskylä - Henri Kolehmainen photo

Jokaisessa vuodenajassa on kauniitkin puolensa, jotka voi tuoda esiin myös henkilö- ja muotokuvauksissa. Asiakkaat tai mallit ovat usein heittäytyneet hassutteluun ja menevät syksyllä makaamaan lehtien sekaan, talvella heittelevät lunta ilmaan, keväällä ja kesällä makaavat nurmikolla. Yhdessä kun suunnitellemme kuvaukset, voimme saada hauskaa sekä upeita kuvia aikaan.

Jos kuvaustyylini on tarpeisiisi sopiva niin ota yhteyttä ja lähdetään yhdessä toteuttamaan upeita kuvia.

Muotokuvaus Jyväskylä - Henri Kolehmainen photo
Hinnasto

Hinnasto

Henkilö- ja muotokuvaus. Hopea paketti

185€

Pidätän oikeuden hinnan muutoksiin (ei koske jo varattuja kuvauksia).

Hinnasto päivitetty 21.09.2023

Hintaan sisältyy

  • Kuvausten kesto: 1h-1,5h

  • ​Miljöö (ulko tai sisätila) tai studio kotikäyntinä

  • ​​Kuvien määrä: 7kpl viimeisteltyä asiakkaan valitsemaa kuvaa

  • ​​Kuvienkäsittelyt 

  • ALV24%

Erikseen

  • Matkat 0,55€/km

 

Erikseen tilattuina​​

  • Lisäkuvat 3,50€/kpl​​

  • Printatut kuvat: Kuvakoot ja hinnat: A4 -koko 1€/kpl. 10cm x 15cm -koko 0,50€/kpl

bottom of page