top of page
Valokuvaaja Jyväskylä - Henri Kolehmainen photo

Kuvaaja
esittely

Olen 34-vuotias perheenisä Jyväskylästä, alun perin Säynätsalosta. Jo lapsuudessa mietin, että saattaisin joskus haluta työskennellä valokuvaajana. Teini-ikäisenä, vuonna 2006, aloitin valokuvaamisen harrastuksena ja käytin tuolloin tavallisia digikameroita, sillä järjestelmäkameraan ei ollut siihen aikaan varaa. Silloin Pääasiassa kuvasin luontoa, kaupunkimaisemia ja eläimiä, mutta silloin tällöin myös ihmisiä. Jo tuolloin sain pieniä valokuvauskeikkoja esimerkiksi sukujuhlissa, häissä ja ristiäisissä. Vihdoin vuonna 2012 toteutin pitkäaikaisen unelmani ja ostin itselleni ensimmäisen järjestelmäkameran.

Olen valmistunut useisiin eri ammatteihin vuosien mittaan. Valmistuin talonrakentajaksi vuonna 2010, teollisuuspuusepäksi vuonna 2013 ja kuva-artesaaniksi vuonna 2018.

Keväällä 2016 lähetin hakemuksen Jyväskylän aikuisopistoon (nykyinen Gradia) "Kuvallisen ilmaisun perustutkintoon". Samana kesänä sain tietää päässeeni opiskelemaan ja olin erittäin innoissani, koska hakijoita oli paljon ja olin hiukan epävarma haastattelun jälkeen. Koulutuksen myötä sain paljon itseluottamusta ja rohkeutta toimia valokuvaajana sekä lähestyä ihmisiä.

Valmistuttuani keväällä 2018 päätin perustaa oman toiminimiyrityksen, Henri Kolehmainen photo. Näin vastasin kysymykseen "Mikä sinusta tulee isona?". Tulevaisuudessa aion edelleen opiskella lisää.

Aloin opiskella Valokuvaajan Ammattitutkintoa Jyväskylän Gradian Kankaan kampuksella 24.8.2023, samassa paikassa kuin perustutkinnon. Ammattitutkinto kestää 2 vuotta, joten 30.5.2025 minulla on sitten ammattitutkinnon paperit takataskussa.

Olen hieman ujo persoona ja uusien ihmisten kohtaaminen jännittää minua. Rentoudun kuitenkin nopeasti ja otan aina rennon ja ammattimaisen otteen kuvauksissa. Nautin työskentelystä erilaisten ihmisten kanssa ja kuvaustilanteet ovat olleet mukavia, hauskoja ja tuottaneet iloa, juuri niin kuin pyrinkin.

Minulle on erittäin tärkeää, että asiakkaat tai mallit tuntevat olonsa turvalliseksi, mukavaksi, rennoksi ja viihtyisäksi kameran edessä. Asiakkaiden saama kuvauskokemus ja heidän saamansa mieleiset kuvat ovat minulle erittäin tärkeitä ja haluan, että ne jäävät mieleen positiivisessa mielessä.

Kuvauksia suunnitellessa kuuntelen asiakkaiden toiveita ja ideoita sekä heitän myös mukaan omia ideoitani ja ajatuksiani, jotta suunnittelemme kuvaukset yhdessä.

Valokuvaaja Jyväskylä - Henri Kolehmainen photo
Valokuvaaja Jyväskylä - Henri Kolehmainen photo
Valokuvaaja Jyväskylä - Valokuvaus Jyväskylä - Henri Kolehmainen photo

En ole vielä erikoistunut tiettyyn valokuvausaiheeseen, vaan pyrin tarjoamaan monipuolista ja laadukasta valokuvauspalvelua. Annan asiakkaille täyden vapauden valokuvien sisällön suhteen ja työskentelen pääosin heidän toiveidensa mukaisesti. Kuitenkin tuon myös omia ideoitani ja ajatuksiani mukaan työskentelyyn, jotta lopputulos olisi mahdollisimman mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen.

Kaikista ammateistani valokuvaus on lähinnä sydäntäni, olenhan harrastanut sitä jo lähes 20 vuotta.

Se on muutenkin minulle erittäin tärkeää sillä jos lopettaisin kuvaamisen, niin tuntuisi, että jokin osa minusta puuttuisi.

Rakastan kuvaprojektien tekemistä ja erityisesti fantasian, satujen ja goottityylin parissa työskentelyä. Nämä projektit tarjoavat minulle mahdollisuuden luoda taiteellisia ja erilaisia kuvia ja hyödyntää mielikuvitustani, rekvisiittaa, teemoja ja jälkikäsittelyä.

Olen löytänyt inspiraatiota J.R.R. Tolkienin teoksista, kuten Hobitti ja Taru Sormusten herrasta. Lisäksi elokuvat, ammattivalokuvaajat ja musiikki ovat toimineet luovuuteni innoittajina.

Mikäli olet kiinnostunut samankaltaisista kuvausaiheista, ota rohkeasti yhteyttä, niin voimme suunnitella yhdessä projektin. Darkstone photoart -galleriasta löydät esimerkkejä teema- ja projektikuvistani.

Valokuvaaja Jyväskylä - Fantasiakuvaus - Fantasiakuvaus Jyväskylä - Henri Kolehmainen photo
Fantasiakuvaus - Fantasiakuvaus Jyväskylä - Valokuvaaja Jyväskylä - Henri Kolehmainen photo
Valokuvaaja Jyväskylä - Fantasiakuvaus - Fantasiakuvaus Jyväskylä - Henri Kolehmainen photo
Valokuvaaja Jyväskylä - Fantasiakuvaus - Fantasiakuvaus Jyväskylä - Henri Kolehmainen photo

Kilpailut, näyttelyt ja muut julkaisut

Kuokkalansilta - Henri Kolehmainen

Visit Jyväskylä -valokuvakilpailun 2014  1.sija  kuvalla "Kuokkalan silta"

Fairytale seasons -mainos

Fairytale Seasons -Valokuvausnäyttely Ilokivi Venue:ssa elokuu - syyskuu 2021

Spellbound Magazine -lehden maaliskuun 2024 numeron 3 Hakemistosivulla, sekä 12kpl kuvia.

FEP awards 2024 merit - Henri Kolehmainen

FEP -awards 2024 Merit - Illustration ja Fine Art -sarjassa

One eyeland fine art 2023 -valokuvauskilpailun finaalissa portrait ja people -sarjoissa.

Spellbound Magazine -lehden maaliskuun 2022 numeron 3 sisäkannen kuva, Hakemistosivulla, muitakin kuvia sekä haastattelu englanniksi. 12kpl kuvia.