top of page
Lord of the Rings The One Ring - Henri Kolehmainen photo

sopimusehdot

sopimusehdot on hyvä lukea läpi jo etukäteen ennen kuvauksia. Niissä käydään läpi mm. kuvaajan ja asiakkaan oikeudet kuvien käyttöön ja julkaisuun,

kuvien aikatauluista ym. Ennen kuvauksia kirjoitetaan kuvaussopimus, jossa on samat sopimusehdot.

 

Sopimusehdot

Aikataulu

KUVIEN AIKATAULU

Asiakas saa kuvat itselleen sähköisessä muodossa 1vk - 1kk kuluttua kuvauspäivästä, ellei siitä ole erikseen sovittu. Printatut kuvat lähtevät heti postiin sen jälkeen kun asiakas on valinnut kuvat, jotka haluaa printattuina valokuvina

Kuvien käyttö

HUOM!

KUVIEN KÄYTTÖ Asiakkaalla on oikeus käyttää kuvia omassa sosiaalisen median kanavilla, omilla nettisivuilla. 

Asiakkaalla on myös oikeus teettää valokuvia perheelle, sukulaisille ja ystäville. Kuvaajan nimi on ilmoitettava aina kuvan julkaisun yhteydessä järkevästi. Jos kuvia suunnitellaan luovutettavaksi kolmansille osapuolille, on siitä keskusteltava  kuvaajan kanssa. Tämä tarkoittaa mm. kilpailuja, yrityksiä, mainontaa/ julisteita.

Kuvaajan/Yrityksen logoa ei saa poistaa, jos kuvaaja on sellaisen laittanut sosiaalisen median julkaisuja varten. Kuvien rajauksessa ymmärrän sosiaalisen median rajoituksen, joten se ei haittaa.

Kuvaajalla on oikeus käyttää kuvia omilla sosiaalisen median kanavilla, omilla nettisivuillaan portfoliossa, näyttelyissä, kilpailuissa, liikkeen näyteikkunassa. Kuvaajan sekä asiakkaan teema/projektikuvia on kuvaajalla oikeus käyttää kilpailuissa kotimaisissa ja kansainvälisissä lehdissä.

Hää- ja juhlakuvauksissa otettuja kuvia, joissa näkyy juhlavieraita, kuvaajalla on oikeus julkaista omalla sivullaan portfoliossa sekä joitain otoksia sosiaalisessa mediassa.

Ketään ei näytetä loukkaavassa tai muuten huonossa asemassa.

 

 HUOM!

MARKKINOINTI JA MAINONTA Markkinoinnissa ja mainonnassa käytettäviä kuvia (esim. julisteissa ja Facebookissa  kiertävissä maksetuissa mainoksissa, Facebookin ryhmässä kuten esim. puskaradiot) kuvaaja saa käyttää asiakkaan suostumuksella. Sopimuksessa on erillinen allekirjoitus tälle  kohdalle.

Tekijänoikeudet

TEKIJÄNOIKEUDET

 Kaikki valokuvien tekijänoikeudet säilyvät tekijänoikeuslain mukaisesti Valokuvaajalla. Valokuvia koskevien  oikeuksien hallinnoimiseksi Valokuvaaja ei kuitenkaan saa hyödyntää oikeuksiaan muuten kuin tässä sopimuksessa  kuvatulla tavalla.

Asiakkaiden tietosuoja sekä kuvien säilytysaika

Asiakkaan tietosuoja sekä kuvien säilytysaika

Asiakkaiden osoite- ja yhteystiedot ovat ainoastaan laskutustarkoitukseen ja valokuvaussopimukset arkistoidaan. Osoite- ja yhteystietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille.

Valokuvaaja säilyttää kuvat 12kk kuvauspäivästä alkaen. Jos asiakas tarvitsee kuvat itselleen kuvatiedostoina tai  muulla tavalla, hänen tulee ottaa yhteyttä kuvaajaan

Varausmaksu
Laskutus ja erämaksu
Matkakulut
Kuvien lähettäminen

KUVIEN VALINTA JA LÄHETTÄMINEN

Asiakkaat pääsevät näkemään ja valitsemaan parhaimmat kuvat omasta galleriasta, johon tarvitaan salasana. Kuvaaja antaa linkin galleriaan ja salasanan silloin kun tulee ilmoitus sähköpostiin, että kuvat ovat valmiita. Galleria on avoinna kuukauden ajan.

Kuvat ovat alkuperäisessä kokoluokassa ja jos asiakas on tilannut printattuja valokuvia, niin ne lähtevät heti postiin sen jälkeen kun valitut kuvat ovat printattuja.

Kuvienkäsittely

KUVIENKÄSITTELY

 Kaikkiin asiakaskuvauksiin tulee peruskuvankäsittely, jossa mm. korjataan valot ja varjot valokuvaajan tyylille uskollisesti, asiakkaan toiveen mukaisesti.

Hinta

HINTA

Sopimuksessa lukeva hinta sisältää arvonlisäveron(alv) 24%. Sopimuksessa lukeva hinta on sitova, eikä maksua voi suorittaa käteisellä. Kuvauskohtainen varausmaksu vähennetään loppusummasta. 

Varausmaksu

Ajanvarausjärjestelmän kautta pystyt suoraan turvallisella korttimaksulla maksamaan varausmaksun, joka hyvitetään loppusummasta laskutuksessa. Varausmaksu täytyy olla maksettuna ennen kuvauksia. Kuvauksien Peruutuksesta ja varausmaksun palautuksesta löytyy Peruutus -kohdasta.

MATKAKULUT

Mahdollisista matkakuluista veloitan 0,55€/km. Pidätän oikeuden matkakulujen hinnan muutoksiin (ei koske jo varattuja kuvauksia)

LASKUTUS ja erämaksu

Käytössäni on WIX -nettisivupalvelimen laskutuspalvelu ja lasku lähetetään asiakkaalle sähköpostitse yhden vuorokauden kuluttua kuvauksista. Lasku on mahdollista maksaa sovittaessa osissa.

Hyvitys

Hyvitys

Jos asiakas ei ole tyytyväinen kuviin, niin uudet kuvaukset on mahdollista järjestää, tai 15% pois hinnasta.

Peruutus

PERUUTUS

Sairastapauksissa tai muun esteen tullessa kuvaajalla on oikeus peruuttaa tilattu työ. Peruuttamisen yhteydessä voimme uusia uuden kuvausajan tai perua kuvaukset kokonaan, jolloin varausmaksu maksetaan takaisin asiakkaalle.

Jos työn tilaaja sairastuu tai tulee jokin muu este, on peruuntumisesta ilmoitettava kuvaajalle viimeistään viisi tuntia ennen kuvauksia, jolloin voimme sopia uuden ajan tai palauttaa varausmaksun asiakkaalle.
Peruuttamattomasta ajanvarauksesta varausmaksu säilyy kuvaajalla. Varausmaksu säilyy kuvaajalla myös silloin jos asiakas ei ilmaannu kuvauspaikalle.

TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA

 Minulla ei ole omaa studiota, mutta minulla on tarvittavat välineet studion kokoamiseen kotioloihin. Studiokuvuakset on mahdollista järjestää myös Kankaan Gradian studiolla (Kympinkatu 3B). Rekvisiitta toiveista voidaan myös keskustella ja suunnitella.

 Valokuvaussopimuksesta tulee asiakkaalle ja kuvaajalle omat kappaleensa.

 Valokuvaaja säilyttää kuvat 12kk kuvauspäivästä alkaen. Jos asiakas tarvitsee kuvat itselleen kuvatiedostoina tai  muulla tavalla, hänen tulee ottaa yhteyttä kuvaajaan.

Huomioitavaa
bottom of page