top of page
Lord of the Rings The One Ring - Henri Kolehmainen photo

sopimusehdot

sopimusehdot kannattaa lukea läpi jo etukäteen ennen kuvauksia. Niissä käydään läpi kuvaajan ja asiakkaan oikeudet kuvien käyttöön ja julkaisuun,

kuvien aikatauluista ym. Ennen kuvauksia kirjoitetaan kuvaussopimus, jossa on samat sopimusehdot.

 

Mustakivi, sininen sävya.jpg

Sopimusehdot

KUVIEN AIKATAULU

 Asiakas saa kuvat itselleen sähköisessä muodossa kahden viikon sisällä kuvauspäivästä, ellei siitä ole erikseen sovittu.   Printatut kuvat lähtevät heti postiin sen jälkeen kun asiakas on valinnut kuvat, jotka haluaa printattuina valokuvina

 

 HUOM!

KUVIEN KÄYTTÖ Asiakkaalla on oikeus käyttää kuvia omassa sosiaalisen median kanavilla, omilla nettisivuilla. 

Asiakkaalla on myös oikeus teettää valokuvia perheelle, sukulaisille ja ystäville. Kuvaajan nimi on ilmoitettava aina kuvan julkaisun yhteydessä. Jos kuvia suunnitellaan luovutettavaksi kolmansille osapuolille, on siitä keskusteltava   kuvaajan kanssa. Tämä tarkoittaa mm. kilpailuja, yrityksiä, mainontaa/ julisteita.

Kuvaajan/Yrityksen logoa ei saa poistaa. Kuvien rajauksessa ymmärrän sosiaalisen median rajoituksen, joten se ei haittaa.

Kuvaajalla on oikeus käyttää kuvia omilla sosiaalisen median kanavilla, omilla nettisivuillaan portfoliossa, näyttelyissä, kilpailuissa, liikkeen näyteikkunassa. Kuvaajan sekä asiakkaan teema/projektikuvia on kuvaajalla oikeus käyttää kilpailuissa kotimaisissa ja kansainvälisissä lehdissä.

Hää- ja juhlakuvauksissa otettuja kuvia, joissa näkyy juhlavieraita, kuvaajalla on oikeus julkaista omalla sivullaan portfoliossa sekä joitain otoksia sosiaalisessa mediassa.

Asiakkaita ei näytetä loukkaavassa tai muuten huonossa asemassa.

 

 HUOM!

MARKKINOINTI JA MAINONTA Markkinoinnissa ja mainonnassa käytettäviä kuvia (esim. julisteissa ja Facebookissa  kiertävissä maksetuissa mainoksissa, Facebookin ryhmässä kuten esim. puskaradiot) kuvaaja saa käyttää asiakkaan suostumuksella. Sopimuksessa on erillinen allekirjoitus tälle  kohdalle.

 

TEKIJÄNOIKEUDET

 Kaikki valokuvien tekijänoikeudet säilyvät tekijänoikeuslain mukaisesti Valokuvaajalla. Valokuvia koskevien   oikeuksien hallinnoimiseksi Valokuvaaja ei kuitenkaan saa hyödyntää oikeuksiaan muuten kuin tässä sopimuksessa   kuvatulla tavalla.

 

KUVIEN VALINTA JA LÄHETTÄMINEN

Asiakkaat pääsevät näkemään ja valitsemaan parhaimmat kuvat omasta galleriasta, johon tarvitaan salasana. Kuvaaja antaa linkin galleriaan ja salasanan silloin kun tulee ilmoitus sähköpostiin, että kuvat ovat valmiita.

Kuvat ovat alkuperäisessä kokoluokassa ja jos asiakas on tilannut printattuja valokuvia, niin ne lähtevät heti postiin sen jälkeen kun valitut kuvat ovat printattuja.

 

KUVIENKÄSITTELY

 Kaikkiin asiakaskuvauksiin tulee peruskuvankäsittely, jossa mm. korjataan valot ja varjot valokuvaajan tyylille uskollisesti, asiakkaan toiveen mukaisesti.

 

HINTA

 Sopimuksessa lukeva hinta sisältää arvonlisäveron(alv) 24%. Kuvauksista tuleva lasku tulee sähköisessä muodossa tai postitse Isolta Arkhimedes laskutuspalvelun kautta. Sopimuksessa lukeva hinta on sitova, eikä maksua voi suorittaa   käteisellä.

 

MATKAKULUT

 Mahdollisista matkakuluista veloitan 0,55€/km. Pidätän oikeuden matkakulujen hinnan muutoksiin (ei koske jo varattuja kuvauksia)

 

LASKUTUS ja erämaksu

Käytössäni on Zervant laskutuspalvelu ja lasku lähetetään asiakkaalle sähköpostitse, mutta myös  paperinenkin vaihtoehto on käytössä. Lasku on mahdollista maksaa sovittaessa kahdessa tai kolmessa erässä.

Hyvitys

Jos asiakas ei ole tyytyväinen kuviin, niin uudet kuvaukset on mahdollista järjestää, tai 15% pois hinnasta.

 

PERUUTUS

 Sairastapauksissa tai muun esteen tullessa kuvaajalla on oikeus peruuttaa tilattu työ.

 Jos työn tilaaja sairastuu tai tulee jokin muu este, on peruuntumisesta ilmoitettava kuvaajalle viimeistään neljä tuntia  ennen kuvauksia.

 

 Valokuvaaja säilyttää kuvat 12kk kuvauspäivästä alkaen. Jos asiakas tarvitsee kuvat itselleen kuvatiedostoina tai  muulla tavalla, hänen tulee ottaa yhteyttä kuvaajaan.

 

TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA

 Minulla ei ole omaa studiota, mutta minulla on tarvittavat välineet studion kokoamiseen kotioloihin kuten     taustakangasteline, taustakankaita ja studiosalamat. Minulta löytyy valkoista ja tummaa taustakangasta ja   lapsikuvauksia varten erilaista rekvisiittaa. Rekvisiitta toiveista voidaan myös keskustella ja suunnitella. Kaikki   studiossa otetut asiakaskuvat ovat otettuja kotioloissa tai mahdollisella juhlapaikalla.

 Valokuvaussopimuksesta tulee asiakkaalle ja kuvaajalle omat kappaleensa.

Kuvien käyttö
Tekijänoikeudet
Kuvien lähettäminen
Kuvienkäsittely
Aikataulu
Hinta
Matkakustannukset
Laskutus ja erämaksu
Hyvitys
Peruutus
Huomioitavaa
bottom of page