top of page

Kuvaprojektien kuvienkäsittelyt

Ajattelin tehdä blogikirjoituksen Autumn Fairytale -kuvaprojektiin liittyen ja kuvankäsittelyyn. Tässä kirjoituksessa on kuvia eri vaiheista kahdesta kuvasta.


Kuva.1:


Kokonaiskuva koostuu monesta ei kuvasta:

-Pohjakuva, missä malli poseeraa ja ojentaa käden.

-Kettu, jonka kuvan latasin kuvapankista.

-Joki kuva, jonka kuvasin itse. Kyseessä on Jyväskylän Korkeakoski.

-Hohtavat sienet, jotka olin myös kuvannut itse.

Kuvan inspiraationa toimivat kaksi vierestä kuvaa, jotka löysin Googlen kuvahaun kautta.Ensimmäiseksi käsittelin pohjakuvan sekä Korkeakoski kuvan Photoshopin camera raw ohjelmalla ja sen jälkeen aloin liittämään Korkeakoski kuvaa pohjakuvaan rajaamalla, maskaamalla ja sijoittamalla oikeaan reunaan. Virtaavan veden paikan olin suunnitellut jo kuvausvaiheessa ja tutkiskellut kuvauspaikkaa etsiessä.Tämän jälkeen käsittelin mallin korostamalla yksityiskohtia sekä säädin valot ja varjot. Sitten sijoitin ketun sopivalle kohdalle ja tein saman käsittelyn, eli korostin yksityiskohtia ja säädin valot ja varjot. Säädin myös värityksen vastaamaan syksyistä tunnelmaa.

Silloin pidin jonkin aikaa taukoa ja aloin miettimään, että tuo väritys ja kaikki ei näytä kovin hyvältä. Joten ajattelin, että pimeä tunnelma olisi parempi.


Tämän päätettyäni aloitin säätämään värityksen sekä valot ja varjot vastaamaan hämärää tai öistä metsätunnelmaa. Virtaava joki sai kylmät sävyt ja mallin sekä ketun ympärille laitoin hiukan lämpöisiä sävyjä. Lopuksi lisäsin hohtavat sienet ja tulikärpäset niiden ympärille tuomaan fantasiamaailmaista tunnelmaa.

Onnistuin tavoitteessani mielestäni hyvin kun ottaa huomioon, että pääinspiraatiokuva on kuin maalaus tai graafinen teos.


Kuva.2:


Tämä kuva koostuu vain kahdesta kuvasta: -Pohjakuva, jossa malli on lyhdyn kanssa sekä peura, jonka kuvan löysin kuvapankista.


Ensimmäinen kuva toimi inspiraationa, ja tämänkin löysin Googlen kuvahauslla ja toinen on valmis kuva.Ensimmäiseksi säädin kuvasta, Photoshopin camera raw:lla, valotuksen, varjot yksityiskohdat jne. Kuva oli aika hämärä, joten valoa piti lisätä runsaasti.

Tämän jälkeen käsittelin mallin yksityiskohdat, valot ja varjot, jotta hän erottuu hyvin taustasta. Sitten sijoitin peuran taustalle ja sovitin värit taustan mukaan.Sitten aloitin värjäämään maisemointia kylmillä sävyillä ja aloin luomaan fantasiatyyppistä, utuista metsää. Taustalla oli mahtava kohta, jonne sai hyvin laitettu kuunvaloa sekä tulikärpäsiä. Käsittelin myös lyhdylle valon ja hehkun, sekä lisäsin tulikärpäsiä valon ympärille. Viimeisenä synkensin kuvaa reippaasti suunnitelmani mukaan.

Tässä kuvassa pääsin omasta mielestäni myös hyvin tavoitteeseeni ja inspiraationa toiminut kuva antoi mahtavia ideoita. Mutta myös kuvauspaikka antoi oman säväyksen sillä en alunperin ollut suunnitellut kuunvaloa kuvaan, mutta kuvan tausta antoi siihen hyvät lähtökohdat.


Nämä olivat esimerkkejä siitä mitä joskus kuvankäsittelyssä tulee tehtyä ja tuleva kuvaprojektini kuvankäsittelyn suhteen tulee olemaan vielä suurempi. Kyseinen iso projekti on esimmäinen, jonka olen kokonaan kuvannut studiossa. Odotan innolla pääseväni joulun jälkeen niitä käsittelemään.


Toivottavasti tämä blogi antoi inspiraatiota jollekulle ja toivotan hyvää ja rauhallista joulua.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Yorumlar


bottom of page