top of page

Kuukausiprojekti maaliskuu 2024

Päivitetty: 4. huhtik.

Maaliskuun kuukausiprojekteiksi valitsin pari ruokakuvaa sekä oman, gootti teemaisen, kuvaprojektin studiossa.21. maaliskuuta

Olin jo tammikuussa kuvannut nämä kuvat, mutta asiakastyöt veivät niin paljon aikaa, että pääsin vasta nyt näitä käsittelemään.


Perunavelli:

Otin kuvan seisomalla keittiön pöydällä kuvaten alaspäin käsivaralta ja valo tuli ylhäältä kattolampusta sekä ikkunasta vasemmalta yläviistosta.

Ulkona alkoi vähän hämärtyä joten ikkunasta tulevaa valoa ei riittänyt tarpeeksi, niin siksi käytin kattolamppua.


Kuvan tiedot: f5,0 1/80 ISO4000


Jälkikäsittelyssä halusin tuoda vähän rouheutta ja muutin ruokapöydän punertavan sävyn harmaampaan. Loin myös valojuovan tulemaan yläviistosta ikkunan suunnalta. Tätä valojuovatekniikkaa teimme studiossa viime syksynä, joten ajattelin, että se voisi sopia tähän kuvaan, vaikkakin jälkikäsittelyssä tehtynä eikä kuvaustilanteessa.


Joulutortut:

f/4,2 1/80 ISO4000f/5,0 1/50 ISO4000f/4,5 1/80 ISO4000

Nämä kuvat kuvasin samana päivänä kuin perunavelli kuvan, mutta aikaisemmin, jolloin ikkunasta tuleva valo riitti mainiosti kuvauksiin.

Roskakatoksen vieressä sattui vielä sopivasti olemaan joulukuusia, joten kävin yhdestä nappaamassa oksia kuvauksia varten.


Asettelin tortut vihreälle Iittalan tarjoilulautaselle ja lautasen harmaan liinan päälle sekä ympärille koristeeksi kuusen oksia.

Kuvasin kuvat pöydällä seisten kuvaten alaspäin sekä tarjoilulautasen viereltä. Kaikki käsivaralta.


28.maaliskuuta

Perjantaina 22.3 kävin studiolla kuvaamassa kahden mallin kanssa gootti teemaisia kuvia.


Käytin kahta ja välillä kolmea salamaa: taustalle, malleihin ja hiusvalona.f/9 1/160 ISO200
13 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments